Pravila privatnosti

Posebno nam je važno da znate kako postupamo sa Vašim podacima na Pedijatrica.com i radimo sve što je u našoj moći da očuvamo privatnost podataka naših korisnika i posjetitelja. Molimo Vas da pročitate slijedeća pravila o privatnosti kako biste bili upoznati sa načinom na koji koristimo Vaše informacije i kako ćemo ih u budućnosti koristiti. Registracijom i korištenjem usluga na Pedijatrica.com prihvaćate da ste upoznati i suglasni sa našim pravilima o privatnosti.

Pedijatrica.com u vlasništvu je obrta Internet usluge vl. Mato Tominac, Bože Huzanića 76, Dugo Selo, OIB: 28865646619. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi zaštite podataka na stranici Pedijatrica.com molimo pošaljite nam upit preko kontakt formulara.

Prikupljanje podataka

Alati za praćenje statistika o posjećenosti

Pedijatrica.com koristi alate za praćenje statistika koji koriste tzv. "kolačiće" (eng. "cookies") kako bi sakupili standardne informacije potrebne za praćenje statistika o korištenju web stranica. Ti podaci uključuju podatke o internet pregledniku, IP adresu, statistike o korištenju naših stranica, lokaciju sa koje ste došli na našu stranicu i slično. Ti podaci su potpuno anoimni i ne mogu otkriti Vaš identitet. Te podatke koristimo kako bismo dobili statistiku posjećenosti naših stranica te saznali na koji način koristite naše stranice. Ti podaci su nam važni kako bismo poboljšali naš servis i kako bismo mogli mjeriti učinkovitost marketinga. Saznajte više o kolačićima Google Analytics programa.

Praćenje konverzija

Neke stranice sadrže tzv. kod za praćenje konverzija. Da bi se pratile konverzije određeni podaci se zapisuju u korisničke "kolačiće". Ti podaci ne mogu se povezati sa identitetom korisnika. Programi čije kodove za praćenje konverzija koristimo us Google Adwords i Facebook (kliknite na pojedini link da biste saznali više informacija).

Podaci unutar korisničkog računa

Podaci koje unesete putem formulara na Pedijatrica.com spremljeni su na našem web poslužitelju. Pristup tim podacima imate isključivo Vi i osobe kojima dozvolite pristup tim podacima, te administratori stranice Pedijatrica.com. Maksimalno se trudimo kako bi ti podaci ostali što sigurnije zaštićeni na našem web poslužitelju i te podatke nećemo davati na uvid trećim osobama.

Ti podaci koriste se za funkcioniranje sustava, no možemo ih koristiti i za generiranje anonimnih statistika iz kojih se nikako ne može odrediti Vaš identitet (npr. top ljestvica dječjih imena). Anonimne statistike možemo javno objaviti ili dopustiti trećim osobama da ih koriste, no uz te statistike nikada nećemo otkrivati vaše osobne podatke (npr. email adresu, ime korisničkog računa...) bez prethodne pisane dozvole sa Vaše strane.

Email komunikacija

Podaci koje primimo od Vas preko e-mail komunikacije (direktnim slanjem email poruke ili preko formulara za slanje email poruke) neće nikada biti otkriveni trećim osobama i koristit će se samo za međusobnu komunikaciju i u svrhu poboljšanja sustava.

Linkovi trećih strana

Na našim stranicama nalaze se i linkovi trećih strana koji vode izvan stranice Pedijatrica.com. Odlaskom na link treće strane ne odgovaramo za podatke koje će oni prikupljati od Vas.

Otkrivanje podataka

Nekim akcijama unutar sustava Pedijatrica.com možete otkriti neke svoje podatke. Te akcije uključuju:

  • Slanje podataka na Facebook - akcija se najčešće obavlja klikom na "Facebook" gumb unutar sustava. Klikom na gumb, podaci pored kojih se nalazi gumb biti će preneseni na Facebook. Na te prenesene podatke nemamo utjecaja i oni će biti objavljeni vašim Facebook konekcijama ili širem krugu ljudi, ovisno o postavkama unutar Vašeg Facebook računa.
  • Podaci prikazani na vašem korisničkom profilu - vaš korisnički profil prikazivat će samo osnovne podatke o Vama - korisničku sliku i korisničko imes kojim ste registrirani u sustav. Ti podaci su javno dostupni svima koji posjete url Vašeg korisničkog računa. Korisnički profil neće otkrivati nikakve druge informacije o Vama ukoliko to sami ne omogućite.
  • Grupe, forumi, privatne poruke i ostali alati za komunikaciju - Pedijatrica.com sadrži alate koji su namijenjeni komunikaciji među korisnicima. Ti alati će prikazati Vašu korisničku sliku, korisničko ime s kojim ste registrirani u sustav, te link do vašeg korisničkog profila korisnicima s kojima ste u komunikaciji (npr. privatne poruke) ili širem krugu ljudi (npr. forumi).
  • Ostali alati - molimo kontaktirajte nas ukoliko imate pitanja vezanih uz prikaz podataka kod alata koji nisu navedeni.

Vaši osobni podaci biti će dostupni trećoj strani jedino u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom.

Reklamiranje

Pedijatrica.com djelomično se financira i postavljanjem oglasa naših oglašivačkih partnera. Našim oglašivačkim partnerima nikada nećemo ustupiti Vaše privatne podatke i komunikacija će se odvijati isključivo posredstvom sustava Pedijatrica.com. Oglašivač Vas neće direktno kontaktirati na Vašu email adresu, osim u slučaju da ste nam dali dopuštenje. Klikom na oglas naših oglašivačkih partnera i odlaskom na njihovu web stranicu ne odgovaramo za podatke koje mogu prikupiti od Vas.

Ostalo

Ako Pedijatrica.com ostvari partnerstvo sa drugim firmama, bude prodana ili se spoji sa drugim subjektom, Vaši podaci mogu biti otkriveni novim poslovnim partnerima ili vlasnicima.

Nažalost priroda interneta je takva da je raznim ilegalnim postupcima (hakiranje, provaljivanje korisničkih računa, špijuniranje internetske konekcije i slično) moguće doći do Vaših privatnih informacija. Iako dajemo sve od sebe da Vaše podatke maksimalno zaštitimo, ne možemo odgovarati u slučaju takvih povreda sigurnosti.

Zadržavamo pravo promjene ovih pravila, molimo Vas da provjeravate pravila kako biste bili upoznati sa promjenama.

Datum zadnje izmjene: 25.7.2013.