Radosnica

Radosnica je knjiga u kojoj se pohranjuju sve djetetove uspomene od rođenja do određene starosne dobi. Radosnice se obično vode do djetetove prve godine, ponekad do treće godine, a u nekim slučajevima majke vode radosnicu i duže od toga. Radosnica sadržava podatke o rođenju, prvim doživljajima, riječima, prvim koracima, prvim prijateljima i slično. Važan dio radosnice su također i fotografije koje čuvaju vizualne uspomene.

Postoje dvije vrste radosnica:

  1. tradicionalne radosnice - tu spadaju knjige koje se kupuju najčešće u knjižarama ili drugim dućanima i sadrže tekstove sa praznim linijama na koje upisujemo podatke. Fotografije se ljepilom moraju zalijepiti na za to predviđena mjesta.
  2. digitalne radosnice - radosnice koje se ispunjavaju digitalno, bilo online ili pomoću određenog softvera koji je potrebno prethodno skinuti. Digitalne radosnice ostaju samo u digitalnom obliku i mogu se pregledavati najčešće samo pomoću računala.
  3. online radosnice - radosnice koje se ispunjavaju online i zatim se naručuju u obliku fizičke knjige, isto kao tradicionalne radosnice samo što nije potrebno ručno upisivati riječi i lijepiti slike ljepilom nego se to sve odrađuje pomoću računala pa dobijemo profesionalno uređenu knjigu sa djetetovim uspomenama. Online radosnicu možete ispuniti i naručiti tako da se besplatno registrirate na ovoj stranici. Ova vrsta radosnice može služiti i kao digitalna radosnica ukoliko ne planirate naručiti tiskanu knjigu. Online radosnica može se smatrati mješavinom tradicionalne i digitalne radosnice.

Radosnica